Konserva
  |      |  





 :  pusto

Kanapka ze szprotem / sardynką

Danie serwowane w restauracji »Komeet« w Tallinie.
Kanapka ze szprotem / sardynką

Tosty z sardynkami i guacamole

Meksykański sos (salsa) guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich.
Tosty z sardynkami i guacamole

Kanapka sałatkowa z anchois

Przetwory z sardeli określane są francuską nazwą anchois (wym. pol. ãszuạ)
Kanapka sałatkowa z anchois

Kanapka z tuńczykiem i medalionem

Medalion to lekko rozbity i usmażony cienki owalny kawałek mięsa. Medalion z mięsa wołowego jest nazywany befsztykiem, a z mięsa cielęcego, baraniego lub drobiu – eskalopką.
Kanapka z tuńczykiem i medalionem

Tosty z tuńczykiem i crème fraîche

Crème fraîche (fr. świeża śmietana) to francuska, lekko ukwaszona śmietana, zawierająca około 35% tłuszczu.
Tosty z tuńczykiem i crème fraîche

Bánh mì z sardynkami

Bánh mì to rodzaj wietnamskiej nadziewanej bagietki.
Bánh mì z sardynkami

Pasta z tuńczyka z serkiem śmietankowym

Najlepszym wyborem dla serka śmietankowego jest Philadelphia, ale może też być na przykład serek śmietankowy marki Turek albo serek śmietankowy Łaciaty albo Łowicki serek śmietankowy.
Pasta z tuńczyka z serkiem śmietankowym

Omułki w escabèche z pieczoną papryką

Escabèche to rodzaj octowej marynaty bardzo popularnej w Hiszpanii.
Omułki w escabèche z pieczoną papryką

Awanturka

Awanturka to pasta do smarowania pieczywa, najczęściej z białego sera (twarogu) i ryby.
Awanturka

Bruschetta z sardynką

Bruschetta (wym. brusˈketta) to rodzaj przekąski pochodzącej z Włoch. Jest to grzanka, której podstawą jest pieczywo, posmarowane oliwą i roztartym czosnkiem.
Bruschetta z sardynką
 :  pusto