Konserva
  |      |  





 :  pusto

Naleśniki wiosenne z tuńczykiem

Naleśniki wiosenne z tuńczykiem

  • Opis

    Naleśniki wiosenne występują w bardzo wielu odmianach w zależności od kraju i regionalnych upodobań.

    Procedura

    Przekroić na pół ogórka i wykroić nasiona, następnie pokroić w małą kostkę (40g). Przekroić na pół czerwoną paprykę i wykroić nasiona, następnie pokroić w małą kostkę (10g).

    W miseczce wymieszać serek śmietankowy (50g), bułkę tartą (15g), trochę posiekanych liści pietruszki lub kolendry i trochę posiekanych liści selera bulwiastego. Dodać odsączonego tuńczyka z pomidorami z jednej puszki, ogórka i paprykę.

    Namoczyć papier ryżowy (4 sztuki). Nałożyć trochę mieszanki z miseczki i zawinąć.



    Kategoria Przystawki
    Czas (minut) 25
    Kuchnia uniwersalna
    Tagi naleśniki, tuńczyk
    Na podstawie Conserverie La Belle-Iloise
 :  pusto