Konserva

Okładniczki z pomarańczową marmoladą i cebulą

Okładniczki z pomarańczową marmoladą i cebulą

  • Opis

    Zdecydowane kontrastowe smaki.

    Procedura

    MARMOLADA. Na oliwie z oliwek podsmażyć drobno posiekaną cebulę ( 1 sztukę), następnie dolać sok z pomarańczy (200 ml) i cukier (50 g). Gotować 20 minut, mieszając od czasu do czasu.

    OKŁADNICZKI. Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni (można użyć oliwy z puszki z okładniczkami). Wrzucić posiekany czosnek i lekko podsmażyć. Następnie dodać odsączone okładniczki z puszki i bardzo delikatnie podsmażyć na małym ogniu.

    KANAPKA. Kromkę chleba posmarować marmoladą, na wierzch położyć okładniczki, polać oliwą ze smażenia okładniczek i posypać posiekaną pietruszką.



    Kategoria Kanapki
    Dla osób 2
    Kuchnia hiszpańska
    Tagi okładniczki
    Na podstawie Szef Kiko @ kikochefblog.wordpress.com