Konserva
  |      |  





 :  pusto

Okładniczki z wędzoną papryką i czosnkiem

Ekstremalnie prosty i ekstremalnie smaczny przepis.
Okładniczki z wędzoną papryką i czosnkiem

Sardynki z ikrą dorsza

Renato Costa jest autorem pojęcia »kuchnia bezczasowa« (pt. cozinha intemporal, polegającej na reinterpretacji endemicznej gastronomii.
Sardynki z ikrą dorsza

Flota sardyńska

Cykoria zawiera dużo witamin i minerałów, między innymi kwas foliowy, witaminy C, B1, B2, sód, potas, magnes, żelazo, cynk i fosfor.
Flota sardyńska

Naleśniki wiosenne z tuńczykiem

Naleśniki wiosenne występują w bardzo wielu odmianach w zależności od kraju i regionalnych upodobań.
Naleśniki wiosenne z tuńczykiem

Amuse-bouche z makreli

Amuse-bouche to mała przekąska, podawana w restauracjach jako wprowadzenie do menu albo jako czekadełko, w czasie kiedy gość wybiera potrawy.
Amuse-bouche z makreli

Tuńczyk z serem w cieście francuskim

Ementalera można zastąpić bardziej charakterystycznym serem Comté.
Tuńczyk z serem w cieście francuskim

Pissaladière

Danie pochodzi z okolic Nicei. Teraz serwowane jako przystawka, kiedyś tradycyjnie było przygotowywane i sprzedawane każdego ranka.
Pissaladière

Makrela w tempurze

Przystawka inspirowana daniem serwowanym w restauracji Santa Gula w Barcelonie.

Makrela w tempurze

Mule i chmurka cytrusowa

To jest danie kuchni haute cuisine, ale możliwe do wykonania w warunkach domowych.
Mule i chmurka cytrusowa

Kruchy makaron z mulami

Ten przepis wykorzystuje techniki restauracyjne, ale można go z powodzeniem wykorzystać w domu. Danie jest wariacją na temat dania fideuà (rodzaju paelli) w wersji przystawkowej. Idealne na początek imprezy.
Kruchy makaron z mulami

Makrele z sosem bearneńskim

Sos bearneński (fr. sauce béarnaise) to sos przygotowany na bazie sosu holenderskiego z dodatkiem estragonu.
Makrele z sosem bearneńskim

Sardynki w panierce

Tradycyjna potrawa z portugalskiej prowincji Minho. Może być podawana z gotowanymi ziemniakami albo ryżem pomidorowym.
Sardynki w panierce
 :  pusto