Konserva

Zupa szpinakowa z ikrą i jajkiem

Zupa szpinakowa z ikrą i jajkiem

  • Opis

    Tekstura i słoność ikry kontrastuje z gładkością szpinaku.

    Procedura

    Ugotować 4 jajka na twardo. Ostudzić pod zimną wodą i pozostawić w naczyniu z zimną wodą co najmniej na 5 minut.

    Ugotować w osolonej wodzie podzielony na różyczki brokuł (120 g). Odcedzić.

    Zmiksować ugotowany brokuł, 200 g liści szpinaku i 1 łyżkę naturalnego jogurtu. Powoli, podczas miksowania dolewać 250 ml ciepłego wywaru rybnego. Doprawić solą i pieprzem. Po zmiksowaniu rozlać do talerzy, udekorować łyżeczką ikry i posypać startym jajkiem.



    Kategoria Zupy
    Dla osób 4
    Kuchnia skandynawska
    Tagi ikra, kawior
    Na podstawie »The New Nordic«