Konserva
  |      |  





 :  pusto

Kalmary w oliwie (4/6)

  • Kategoria: Owoce morza | Kalmary
  • Marka: Espinaler
  • Kraj: Hiszpania
  • Price: 27,00
    Do koszyka ×
Kalmary w oliwie (4/6)
Kalmary są nadziewane własnymi mackami.

Kawałki kalmarów w pomidorach i atramencie

  • Kategoria: Owoce morza | Kalmary
  • Marka: Pepus
  • Kraj: Hiszpania
  • Price: 7,00
    Do koszyka ×
Kawałki kalmarów w pomidorach i atramencie
W puszce są kawałki kałamarnicy we własnym atramencie. Atrament z kałamarnicy (sepia) jest czarny i dość gęsty, jest słono-słodki, ma bogaty, lekko rybny smak.

Kalmary »baby« nadziewane w atramencie

  • Kategoria: Owoce morza | Kalmary
  • Marka: Pepus
  • Kraj: Hiszpania
  • Price: 14,00
    Do koszyka ×
Kalmary »baby« nadziewane w atramencie
W puszce jest ciekawe zestawienie: małe kalmary (»baby«) faszerowane nadzieniem z kałamarnicy (Dosidicus spp), pomidorów i ryżu, całość podana w atramencie.

Kalmary »baby« nadziewane surimi w oleju słonecznikowym

  • Kategoria: Owoce morza | Kalmary
  • Marka: Pepus
  • Kraj: Hiszpania
  • Price: 15,00
    Do koszyka ×
Kalmary »baby« nadziewane surimi w oleju słonecznikowym
Surimi – nazwa pochodzi z języka japońskiego i oznacza mieloną rybę. Dodatkowo w puszce wykorzystana jest też japońska, płynna, słodka przyprawa – mirin, otrzymywana z ryżu i wódki ryżowej. Wykorzystywana do przetworów rybnych w Japonii od XIX w., wcześniej popularna jako napój.

Kałamarnica w sosie amerykańskim

  • Kategoria: Owoce morza | Kalmary
  • Marka: Pepus
  • Kraj: Hiszpania
  • Price: 8,00
    Do koszyka ×
Kałamarnica w sosie amerykańskim
W puszce są kawałki kałamarnicy w sosie warzywnym, którego podstawą są pomidory. W Ameryce sos ten jest znany pod nazwą »salsa americana« i powszechnie używany w kuchni do frutti di mare. Swoją nazwę uzyskał w drugiej połowie XIX w., choć przepis jest o wiele starszy.

Macki kałamarnicy w oleju roślinnym

  • Kategoria: Owoce morza | Kalmary
  • Marka: Pepus
  • Kraj: Hiszpania
  • Price: 10,00
    Do koszyka ×
Macki kałamarnicy w oleju roślinnym
Idealne z czerwoną papryką na ciepło.
 :  pusto